METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE – MEJÄ

Eräs mielenkiintoisimmista koemuodoista mäyräkoiralle on MEJÄ-koe. Luonnostaan mäyräkoira käyttää hajuaistiaan lähes kaiken uuden tutkimiseen ja havainnointiin. Mikäpä sen parempaa kuin valjastaa tuo vaistonomainen tapa hyöty(ja huvi-)käyttöön. Kokeessa metsään vedetään verijälki, jota koiran tulisi itsenäisesti seurata. Ohjaaja seuraa mukana kuuden metrin pituisen jäljestysnarun päässä, mutta ei saa puuttua koiran suoritukseen. Jäljen tulisi olla noin 12 tunnin ikäinen ja tehty riistarikkaaseen maastoon.

HSMK järjestää MEJÄ-kokeita ja MEJÄ-treenejä säännöllisesti. Kokeiden päivämäärät ja muut tiedot löytyvät Kennelliiton tapahtumakalenteista.

 

Kerhon järjestämistä harjoituksista ilmoitetaan Facebook-sivulla ja kotisivujen Tapahtumakalenterista. Voit myös tiedustella kerhon MEJÄ-toimikunnalta yksityisharjoituksista.

MEJÄ-kaudella 2023 voi tilata maastoharjoituksia suoraan Tuija Lindholmilta, kyselyt tuija.maykyt()gmail com (Loppi/Karkkila, pe-ma).

MEJÄ-kokeisiin voidaan pyynnöstä ottaa jäseniä opettelemaan jäljentekoa (ilman koepaikkaa). Voit myös lupautua maastomestarin apulaiseksi ja auttaa maastojen tarkistustöissä. Maastomestarin apulaisten on mahdollista päästä sovitusti myös treenaamaan maastoissa. Sovithan näistä hyvissä ajoin kokeen vastaavan koetoimitsijan kanssa. Jäljenteon ja opastamisen tultua tutummaksi on kokeeseen osallistumisen kynnys matalampi ja kokeisiin on myös helpompi päästä!