HSMK on aktiivinen mäyräkoirakerho, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja tukea mäyräkoirien kasvatusta ja jalostusta niin metsästysominaisuuksia kuin ulkomuotoakin ajatellen sekä lisätä tietoisuutta mäyräkoiraharrastuksen monimuotoisuudesta.

Tapahtumakalenteri

Kerhossa tapahtuu pitkin vuotta paljon aktiviteetteja. Tästä pääset yhdellä kertaa katsomaan kaikki tapahtumat.

Koetoiminta

Mäyräkoira on innokas, sitkeä, ketterä ja päättäväinen. Näitä ja monia muita ominaisuuksia tarvitaan erilaisissa kokeissa.  Lue lisää MÄAJ, MEJÄ, LUT, LUME, VERI ja PIKA -kokeista

Agility ja Rally-Toko

Koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö on erittäin tärkeää ihan arjessakin. Agility ja Rally Toko aktivoivat kaiken ikäisiä ja kokoisia koiria sekä ohjaajia hyvään yhteistyöhön ja opettaa ohjaajalle ennen kaikkea hyvää koiran käsittelytaitoa. Toiminta sopii hyvin myös mäyräkoirille. Lisäinfo.

Nose work

Kerho järjestää nose work-harjoituksia mahdollisuuksien mukaan. Ilmaise kiinnostuksesi toimikunnalle!

Mäyräkoiraleiri

HSMK on järjestänyt jo 1980-luvulta asti heinäkuun alussa mäyräkoiraleirin. Tällä kansainvälisellä leirillä on mm. taipumuskokeita, treenejä, hauskaa aktiviteettiä niin koirille kuin kokoperheelle. Tule mukaan leirille! Lue lisää tästä >>

Taxlägret

Välkommen till taxlägret i juli! Lägret är ett utmärkt tillfälle för hundägare att bekanta sig med olika former av hundhobbyn och bruksprov och tillbringa en aktiv vecka tillsammans med likasinnat taxfolk.  Info >>>

Kiertopalkinnot

Kiertopalkintojen hakuaika on tammikuun loppuun mennessä.  (Huom. vuonna 2024 hakuaikaa on jatkettu helmikuun loppuun). Kiertopalkintoja haetaan edellisen vuoden tulosten perusteella. Kiertopalkinnot jaetaan kevätkokouksessa. Lue hakuohjeet ja eri palkintoluokat täältä >>>

Näyttelyt ja näyttelykiertopalkinnot

Kerho järjestää säännöllisesti näyttelyitä ja näyttelyharjoituksia.

Vuonna 2019 keho järjesti Helsingissä mäyräkoirien ryhmänäyttelyn. Tästä pääset muistelemaan näyttelyä ja katsomaan tuloksia.

Kerholla on jaossa lukuisia näyttelykiertopalkintoja, joita jaetaan kerhon järjestämässä näyttelyssä. Lue lisää täältä >>>

Harjoituksia, tapaamisia, kursseja

Kerho järjestää aktiivisesti erilaisia harjoituksia, kursseja ja kerhotapaamisia. Seuraa Ajankohtaista sivua ja Facebook-sivua tai kysy hallituksen jäseniltä seuraavista tapahtumista.

Tuemme mäyräkoiraharrastusta

Voit yhdistyksen jäsenenä hakea tukea mäyräkoiraharrastukseesi seuraavasti:

 • Toimitsija- ja tuomarikoulutus: koulutukseen tulee hakea hyvissä ajoin puoltoa yhdistyksen hallitukselta. Samalla voit hakea tukea koulutusmaksuun (ei matka- tai majoituskorvauksia). Edellytämme sitoutumista kerhon koe- tai koulutustoimintaan.
 • Selkäkuvaukset: voit hakea tukea mäyräkoirasi selkäkuvauksesta. Tuki tulee hakea sen kalenterivuoden aikana, kun selkäkuvaus on tehty. Tuesta ja sen euromäärästä päättää kunkin vuoden hallitus toimintasuunnitelmassaan ja talousarviossaan. Tukea voi hakea, mikäli kuuluu kerhoon SML:n kautta (ei ns. suorajäsenet). Maksettava tuki katsotaan verotettavaksi tuloksi. Pyrimmekin ennemmin järjestämään joukkotarkastuksia, joissa pystymme tarjoamaan jäsenillemme edullisemman hinnan kerhon kautta.
 • Arvokilpailuihin osallistuminen: voit hakea tukea osallistumismaksuun. Koskee koelajien kilpailuja, joissa on rajoitettu osallistuminen karsintakilpailun tai muun vastaavan valinnan kautta. Tällaisia voivat olla esim. rotumestaruuskoe, piirinmestaruuskoe, SM-koe jne.
  • Toimintatapa 2024 alkaen: Kerho pyrkii lähettämään edustajan arvokokeeseen, joten sinun on oltava yhteydessä heti, kun tiedät olevasi oikeutettu ilmoittautumaan kokeeseen. Kerho maksaa tällöin vahvistamansa edustajan osallistumismaksun suoraan kokeen järjestäjälle.
  • Toivomme kokeeseen osallistumisesta myös pientä raporttia, jota voimme käyttää kerhon tiedotustoiminnan sisältönä, esim. kuvia koirasta ja lyhyttä esittelyä koirasta sekä kokeen kulusta. Voit myös tägätä kerhon julkaisuusi somessa #helsinginseudunmayrakoirakerho ja @mayrakoirakerho (IG).
 • Tukia voi hakea, mikäli kuuluu kerhoon SML:n kautta (ei ns. suorajäsenet).
 • Tukihakemukset tulee lähettää sihteerille mieluiten sähköisessä muodossa, mutta mahdollinen paperiposti tulee lähettää hyvissä ajoin.
  Kaikki tukianomukset tulee lähettää mahdollisimman pian, mutta viimeistään saman vuoden viimeiseen hallituksen kokoukseen mennessä, jotta hakemukset ehditään käsitellä ja tuet maksaa ennen vuoden vaihdetta.