HSMK on aktiivinen mäyräkoirakerho, jonka toiminnan tarkoitus on edistää ja tukea mäyräkoirien kasvatusta ja jalostusta niin metsästysominaisuuksia kuin ulkomuotoakin ajatellen sekä lisätä tietoisuutta mäyräkoiraharrastuksen monimuotoisuudesta.

Tapahtumakalenteri

Kerhossa tapahtuu pitkin vuotta paljon aktiviteetteja. Tästä pääset yhdellä kertaa katsomaan kaikki tapahtumat.

Koetoiminta

Mäyräkoira on innokas, sitkeä, ketterä ja päättäväinen. Näitä ja monia muita ominaisuuksia tarvitaan erilaisissa kokeissa.  Lue lisää MÄAJ, MEJÄ, LUT, LUME, VERI ja PIKA -kokeista

Agility ja Rally-Toko

Koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö on erittäin tärkeää ihan arjessakin. Agility ja Rally Toko aktivoivat kaiken ikäisiä ja kokoisia koiria sekä ohjaajia hyvään yhteistyöhön ja opettaa ohjaajalle ennen kaikkea hyvää koiran käsittelytaitoa. Toiminta sopii hyvin myös mäyräkoirille. Lisäinfo.

Nose work

Kerho järjestää nose work-harjoituksia mahdollisuuksien mukaan. Ilmaise kiinnostuksesi toimikunnalle!

Mäyräkoiraleiri

HSMK on järjestänyt jo 1980-luvulta asti heinäkuun alussa mäyräkoiraleirin. Tällä kansainvälisellä leirillä on mm. taipumuskokeita, treenejä, hauskaa aktiviteettiä niin koirille kuin kokoperheelle. Tule mukaan leirille! Lue lisää tästä >>

Taxlägret

Välkommen till taxlägret i juli! Lägret är ett utmärkt tillfälle för hundägare att bekanta sig med olika former av hundhobbyn och bruksprov och tillbringa en aktiv vecka tillsammans med likasinnat taxfolk.  Info >>>

Kiertopalkinnot

Kiertopalkintojen hakuaika on tammikuun loppuun mennessä.  Kiertopalkintoja haetaan edellisen vuoden tulosten perusteella. Kiertopalkinnot jaetaan kevätkokouksessa. Lue hakuohjeet ja eri palkintoluokat täältä >>>

Näyttelyt ja näyttelykiertopalkinnot

Kerho järjestää säännöllisesti näyttelyitä ja näyttelyharjoituksia.

Vuonna 2019 keho järjesti Helsingissä mäyräkoirien ryhmänäyttelyn. Tästä pääset muistelemaan näyttelyä ja katsomaan tuloksia.

Kerholla on jaossa lukuisia näyttelykiertopalkintoja, joita jaetaan kerhon järjestämässä näyttelyssä. Lue lisää täältä >>>

Harjoituksia, tapaamisia, kursseja

Kerho järjestää aktiivisesti erilaisia harjoituksia, kursseja ja kerhotapaamisia. Seuraa Ajankohtaista sivua ja Facebook-sivua tai kysy hallituksen jäseniltä seuraavista tapahtumista.

Tuemme mäyräkoiraharrastusta

Voit yhdistyksen jäsenenä hakea tukea mäyräkoiraharrastukseesi seuraavasti:

  • Toimitsija- ja tuomarikoulutus: koulutukseen tulee hakea puoltoa yhdistyksen hallitukselta. Samalla voit hakea tukea koulutusmaksuun (ei matka- tai majoituskorvauksia).
  • Selkäkuvaukset: voit hakea tukea mäyräkoirasi selkäkuvauksesta. Tuki tulee hakea sen kalenterivuoden aikana, kun selkäkuvaus on tehty. Tuesta ja sen euromäärästä päättää kunkin vuoden hallitus toimintasuunnitelmassaan ja talousarviossaan.
  • Arvokilpailuihin osallistuminen: voit hakea tukea osallistumismaksuun. Koskee koelajien kilpailuja, joissa on rajoitettu osallistuminen karsintakilpailun tai muun vastaavan valinnan kautta. Edellytämme kokeeseen osallistumisesta raporttia, jota voimme käyttää kerhon tiedotustoiminnan sisältönä.
  • Tukihakemukset tulee lähettää sihteerille mieluiten sähköisessä muodossa.
    Kaikki tukianomukset tulee lähettää mahdollisimman pian, mutta viimeistään saman vuoden viimeiseen hallituksen kokoukseen mennessä, jotta hakemukset ehditään käsitellä ja tuet maksaa ennen vuoden vaihdetta.