Helsingin seudun mäyräkoirakerho järjesti perinteisen Mäyräkoiraleirin 6.-12.7.2019.

Tänäkin vuonna leiri innosti väen liikkeelle ja mukana oli hienosti todella monta ensikertalaista niin Suomesta, Ruotsista kuin Tanskasta. Norjan vahvistukset olivat jo kokeneita leiriläisiä.

Leirillä järjestettiin kolme LUT-koetta, kaksi VERI-koetta, yksi MEJÄ ja yksi LUO. Näihin kokeisiin osallistui yhteensä tasan 130 koiraa. Huikea määrä ja urakka koetoimikunnilta! Kokeista valioitui 8 koiraa. Kiitokset siis koetoimitsijoille, tuomareille, koesihteereille ja kaikille kokeissa avustaneille. Upeaa duunia!

Varsinaisten kokeiden lisäksi miteltiin makkaramestarissa, koirien Totossa ja ihmisten maaottelussa. Kokeissa nähtiin sekä huippuonnistumisia, perussuorituksia ja pettymyksiäkin. Päivät ovat erilaisia ja joskus sujuu kaikki paremmin kuin odottaa ja joskus vaan ei onnistu.

Sää oli suomalaisten kesän vaihtelevuuden malliesimerkki ja leirin toimintaa ajatellen viileähkö kausi oli oikein suotavaa. Hieman viileämpi sää auttaa sekä koiria että ihmisiä jaksamaan osittain varsin fyysisesti rasittavissa kokeissa.

Uutena leiripaikkana oli Eräkeskus Metsäkouluntie Tammelan Liesjärvellä. Tilat ja Eräkeskuksen miljöö olivat sopivat leirillemme, joten varasimme paikan jo valmiiksi kesälle 2020! Tervetuloa siis 27.6.2020 – 4.7.2020 leirille!

Ohessa ote kuvasadosta ja tulokset kokeista. Kiitos kuvaajille!! Lisää kuvia ja tunnelmia leirin Facebook-sivulta.