Ensimmäiset mäykkyjen rally-tokon rotumestaruudet ratkottiin 30.11.2019 virallisten kisojen ohella Helsingin Seudun Mäyräkoirakerhon järjestämissä virallisissa rally-toko kisoissa Espoon AgiMestan hallissa. Tuomarina toimi Hannele Pirttimaa ja toimitsijana Tuija Lindholm.

Mestari valittiin ylemmistä luokista tuloksen saaneista koirista.  Kisat oli jaettu kahtia A- (ALO+MES) ja B (AVO+VOI) -kisaan, joista myös joukkuetulokset laskettiin. Mäyräkoirakerhon joukkue muodostui yksilökisoissa kisaavista vähintään kolmesta ja enintään viidestä koirasta. Minimijoukkue oli kaksi ALO-AVO-luokasta sekä yksi VOI-MES- luokassa kisaava koirakko, maksimi kolme ALO-AVO ja kaksi VOI-MES.

Rotumestaruuden voitti pkn Taxmania Ingenious ”Lucy” ja Piia Hanhisalo hienolla tuloksella MES 78. Toiseksi tuli samoiten mestariluokassa kisannut pku Salamantelin Jäljen Jättiläinen ”Roni” ja Piia tuloksella MES 75. Kolmanneksi tuli voittajaluokassa kirmannut lkkn Maikkilan Lolan Unisieppari ”Maya” ja Maarit Laakso tuloksella VOI 84 ja RTK3.

 

Joukkuetulokset
MES-tulokset
VOI-tulokset
AVO-tulokset
ALO-tulokset