HSMK:n jäsenet kokoontuvat taas koirauinnin merkeissä torstaina 28.2. klo 19.30-20.30. Tervetuloa!
Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Uiminen sopii koiran kunnon kohottamiseen ja iloiseen aktivointiin! Se tukee monipuolisesti eri lajien harrastajia kuin myös kotikoiran lihaksistoa ja psyykettä. Voit hyödyntää uimaharjoittelua myös mäyräkoirien ja terrierien vesiriistakokeita silmällä pitäen. Opastamme halukkaita lajin pariin, jotta pääset kesäkaudella nopeammin haluamiisi tuloksiin.

Vuoro on ns. omatoimivuoro, eli sillä ei ole uimaopettajaa paikalla. Vuorolle otetaan ensisijaisesti koiria, jotka osaavat jo uida ja jotka tarvitsevat korkeintaan pientä rohkaisua kahluualueelta auttaen. Uintikerran vetäjänä toimii Ottilia Leikkonen, joka omien pk mäykkyjensä kanssa harrastaa mm. VERI:ä (mäyräkoirien ja terriereiden vesiriistakoe). Hän käyttää koiriaan säännöllisesti uimalassa, sillä uiminen mm. tukee hänen nuoremman koiransa agilityharrastusta sekä hänen jo seniori-ikään ehtineen koiransa yleiskuntoa talvikaudella.

Mukaan tarvitset koiralle oman uimalelun ja pyyhkeen. Allasaika jaetaan osallistujien kesken. ”Yhteensopivat” koirat voivat uida myös yhtäaikaisesti. Tule viettämään laatuaikaa koirasi kanssa hauskan tekemisen parissa!

”Uinti on aivan ensiluokkaista liikuntaa ja hellävaraisuutensa ansioista sopii liki täydellisesti jokaiselle koiralle. Hellävaraisuudestaan huolimatta uinti on äärettömän tehokas liikuntamuoto. Uinti vahvistaa huomattavasti koiran lihaksistoa ja kohottaa yleiskuntoa. Syvä lihaksisto pääsee uidessa töihin aivan erilailla, kuin missään muussa liikuntamuodossa. Erityinen hyöty uimisesta on nivelrikko- sekä kuntoutuskoirille, mutta uintia voi ehdottomasti suositella kaikille koirille karvoihin katsomatta!”
– Sportti Hurtta

TIETOA UIMALASTA:
Sportti Hurtan tiloista löytyy allas, joka on kooltaan 8 m x 4 m ja syvyydeltään vajaa 1,5 m. Altaassa on noin 15 cm syvä kahluualue, jossa myös koiran omistaja saa kahlata. Kahluualueelta altaaseen johtaa tukeva, loiva ja tassujen alla liukumaton, vaaleanruskea, hiekkapinnoitettu ramppi.

Altaan vesi pyritään pitämään +23 asteen lämpöisenä. Altaan lämpötila on optimaalinen koirauimareille. Altaassa pärjäävät pienimmätkin koirat, eikä noutajillekaan tule turhan kuuma. Lämpötilalla on myös otettu huomioon kuntoutettavat koirat, joille erityisesti lämmin vesi tekee hyvää.

Altaan puhtaudesta huolehtii automatiikka,
joka säätelee veden pH- sekä klooriarvoja. Lisäksi altaaseen virtaa jatkuvasti puhdasta vettä, joka kulkee niin kvartsihiekkasuodatusjärjestelmän, aktiivihiilien kuin myös infrapunavalon läpi. Altaan kemikaalitaso pidetään niin alhaisena, ettei vesi ole koirille haitallista, eikä shamppoopesu ole joka uinnin jälkeen pakollista.

Uintikerran hinta on 12 €. Hintaan sisältyy allasaika (max. 30 min), kerhon jäsenen apu ja opastus sekä tarvittaessa uintiliivit koiralle. Ilmoittautuminen on sitova ja peruuttamattomat tai alle 2 vrk ennen vuoroa peruutetut varaukset laskutetaan. Esteen tullessa voit myydä vuorosi eteenpäin kerhon sisällä itse (kysy, onko varakoiria jonossa!).

Lisätietoja ottilia.leikkonen@hsmk.fi, puh. 050 440 91 83